Friday, 28 July 2017

28 JULY 2017 : " SHOW-OFF "


 Dear Blogger..

Arini aku dapat mark kat dahi.. ''SHOW-OFF''

Hmmm aku tak tau ape diorng pikir.. 

Buruk sangat ke aku nih...

Ni lah nasib ank bujang + yatim piatu..

bergantung pada adik beradik utk dpt simpati...

ape sey salah akuuu..

aku rase aku cume nk bagi tau aku juga jalan kan tanggungjawab akuuuu...

takde lah tinggalkan rumah bulat2 macam tuh kat akak aku tuhhh...

aku tau tanggung jawab aku..

aku bukan nk ''SHOW-OFF'' yg aku ade duitttt..

Tapi aku nk mention aku pon ade bayar ape yg ptot aku bayar...

die pikir hutang diee.. abis hutang yang blakang aku nihh xnak kire..

dengan makan lagi.. abis kat sini aku xyh makan..

memamg lah makn ape ade..

tp nk ape ade tuhh xyh pkai duit keee..

aku pon menumpang kat sini..

hmmm..

P/S :: KAU BUAT LAH APE KAU NAK BUAT.. ORANG BUKAN TAU NIAT KAUU.. DIORANG CUMA TAU CANTAS KAU.. MULUT ORANG BUKAN KITE BOLEH TUTUP MCM MULUT TEMPAYAN.. SO YANG PENTING NIAT KAU TUH BETUL..

#LANTAKORANGNAKPIKIRAPE

#JANJIKAUTAHUAPEKAUBUAT

#SHOWOFF

#JANJIKAUADEKEJEADAGAJISENDIRI

#KANNNNNN

HOKEYYYY BYEEE!!!!!



Thursday, 27 July 2017

~27 JULY 2017:- LAGI SEKALI ~


Dear blogger.. 

Rase dah lame kot sis tak tulis luah perasaan bagai..

Hari ni lah baru nk start balik.. In sya Allah..

Hmm hidup ni betul betul banyak dugaan.. 

Kadang kadang nk ngamuk pon kne pikir dua kali...

Memang susah kalau dah Kerja satu tempat dengan sibling..

Memang banyak yang kene tahan..

Die rase diri die lagi pandai.."MAY BEEEEE"

FUHHH serius ahhh aku memang tahan jer nihh..

Aku keje sini pon sebeb ko sebok call2 masj2 suh turun kau tau takkkkk!!!!

hallo dah lah pass keje bongok ni kat aku.. pastu ko ajar aku mcm tuh..

hmmmmmm... kau raseeeee...

terpakse jela .. selagi boleh bersabarr..

tak boleh tahan tulis surat 24hour notis behenti lah jawb nye bahhahhhahaha

KEJAM KAN AKUU???


Azie Dah 26 years Old okayyy..

not baby yang u boleh arah2 suruh tuh suruh nihhh...

#buangmasa

#tabahkanhati

#vangang

#sukehatikaulahhh

#belagakkk


okayyy bye....





Tuesday, 25 July 2017

~KEHIDUPAN SEORANG PEREMPUAN~





Setiap pagi, bermulalah kisah seseorang untuk menjalani kehidupan sehariannya. Di sini, ade seorang perempuan yg bernama Siti. Kisahnya bermula setelah kehilangan kedua ibu bapanya untuk selama- lamanya. Dia mempunyai 4 orang kakak dan 2 orang abang. Dia adalah adik yang paling bongsu. Setelah beberapa bulan ibunya meninggal dunia, dia berasa buntu dan kehilangan tempat bergantung. Dia tiada perkerja, tiada harta dan tiada pendapatan. Mujur dia ade tempat mengadu. Walaubagaimanapun, dia berusaha mencari pekerjaan walaupon didesak oleh abg dan kakak nya 
supaya dia menjalani hidup sebagau pelajar universiti. Dia kuat kan hatinya supaya dia lebih kuat, lebih matang, kerana die berfikir


"sampai bila aku nak jadi macam nie. Aku kne kuat, aku kne cari jugak pedapatan sendiri, walaupon aku adr abang ade kakak, diorng pon ade masalah tersendiri.. aku xnk susah kan sesiapa. Aku kne pegang kata-kata arwah mak


'JANGAN BERHARAP DENGAN ORANG LAIN CARI DUIT SENDIRI, ORANG XAKAN BAGI KITE DUIT DIK'

 aku akan ingat ayat nie sampai mati"



Bersambung..

Thursday, 24 January 2013

~HIDUP HIDUP DAN HIDUP~

hai..
dh lame kan kite x bersua..
korang smua mesti dh bosan ngn blog aku nie kann..
asik bende yg sme jew.. x update2

aku bukan ape..
aku nie dh bz ngn kerja..
maklumlah.. 
housewife kan..hahah
padahal x kawin lgi kot..

calon pon xde ..
yang dlu tuh.. hurmmm
xde jodoh nk wt mcm mner kan..
redha jelah.

walaupon hati nie dh hancur sehancur nye dh.. 
aku pon xtau lah nk cter kat spe...
 kawan aku je lah tempat ngadu aku buat mase nie.,,

but the way.. 
aku on nie pon nk cerita sikit pasal cinta cintun nie..
huhuh *dramatik plak*

sepanjang aku lalui hidup aku nie..
aku rse aku nie mcm xde ertinye lagi dh..

3 tahun aku ngn die..
aku sayang die.. 
aku cinte die..
tp ape aku dpt..

aku mmg x bole terima yg die ade org laen..

hidup aku bukan seornag perampas..
tp knpe org laen x mcm tuh..
aku x paham lah dengan dunia nie..


air mate aku dh kering dh..
dari situ aku perlu kuat kan iman, hati dan perasaan aku..

my bff.. 
korng lah kawan dunia akhirat aku..
aku xkn lupe korng..
aku sayang kawan & family aku..

tu jer yg aku ade skank nie..

dengan kate2 nie lah aku kuat kan semangat aku..

kenapa mesti bersedih dan susah
hati sedangkan kita boleh
tersenyum. senyumlah terkadang
kita senyum dalam tangisan
kerana sesungguhnya senyum itu
pengubat luka

CUKUP sdh CINTA kita smpai DI
SINI,. Kau DUAKAN aku dgn
KEKASIHMU yg BARU,.
CUKUP sdh CINTA ku TELAH mati
utkmu,
kau SAKITI aku Kau KHIANATI
cintaku...


Perempuan menangis bkn sbb dorg putus asa 
dgn hubungan tu,,
 Kadang-kadang dorg dah penat jaga hati si lelaki
 sampai hati mereka sendiri terluka .. (T_T)

Teman baik saya ialah AIR MATA
saya. Dia selalu ada bila saya
gembira, bila saya sedih, bila
saya rindukan seseorang dan
bila saya terluka.





dengan semua nie lah aku tabah kan hati aku..
dengan berdoa..
allah sentiase dengan aku..

YA ALLAH!! kuatkan lah hati hambamu ini ya allah
aku x sekuat batu walau dicampak x pecah..
aku hanye lah insan yang mudah rapuh ..
aku perlu kekuatan untuk hidup ..
aku perlu kawan kawan aku ya allah..
ampun kan lah dosa2 aku ya allah..
aku x tau nk mengadu dengan siapa lgi ya allah,..
aku hanya ade mu saja ya allah..
amin amin ya rabbalalamin ='(

                                                                                                                 from ::
insan yang lemah ..


Wednesday, 26 September 2012

~BABY SITTER~


>>>>>>>>>>>>>
















MY BABY BOO.... O__O

nie ank akak aku @ anak aku jua..
hahahahhahaha....

baru bape bulan dh pandai nk amik pic.. 
bese lah tngk spe yg ajar..heheheh


*tadaaaa*               >>> >>>>
                           <<<<<<<             lagiii
              dan lagiiiii              >>>>>>>>>>

 
                           <<<<<<<<     dan juga lagiiiii
                  dan lagiiii           >>>>>>>>>
                      <<<<<<<<<         dannnn habis sudah..
















amacam pandai x ??
 nie lah si gemok aku..
hehehehe..
my baby boo...

ok lah... sampai sini dlu...
nnt kite sembang lagi ok ..

~ TAMMAT~

~RAYA DATANG LAGI ~

hai semua.. 
raya baru jer lepas..
tp aku x ucap lagi kan kat sini..
but the way
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN
klu ade salah dan silapx kire
dari salah ckp ker.. terguris hati kew..
maafkan yeww..

tp sknk nie aku x nk citer pasal tuh..
yg lepas biar lepas..
yg skarang nie kite terus kan..
hehehehehhe

korang mase raya aritu g mane jew..
meh lah kongsi ngan MAWAR PUTIH..
aku nk tau gaks..

aku x g mane pon..
tp byk kenangan gak lah..
 nie yg aku nk kongsi ngan korng nie..

DI PAGI RAYA =)
pic with family <3 <3

















 berjalan ke rumah saudara mara yang terdekat..




open house & akikah time..
kenduri my baby boo..






 pic wif my baby boo <3 <3
nie otw g umah abg..
at parit lapis mahang .




nie jew yg ade..
setiap gambar ade lagunye..
heheheh ( curi ayat yuna )

ok lah ..
aku sambung part lain plak..
korng tunggu k..

ok choww..

(^___^)V *peace..

assalamualaikum semua..

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.