Friday, 28 July 2017

28 JULY 2017 : " SHOW-OFF "


 Dear Blogger..

Arini aku dapat mark kat dahi.. ''SHOW-OFF''

Hmmm aku tak tau ape diorng pikir.. 

Buruk sangat ke aku nih...

Ni lah nasib ank bujang + yatim piatu..

bergantung pada adik beradik utk dpt simpati...

ape sey salah akuuu..

aku rase aku cume nk bagi tau aku juga jalan kan tanggungjawab akuuuu...

takde lah tinggalkan rumah bulat2 macam tuh kat akak aku tuhhh...

aku tau tanggung jawab aku..

aku bukan nk ''SHOW-OFF'' yg aku ade duitttt..

Tapi aku nk mention aku pon ade bayar ape yg ptot aku bayar...

die pikir hutang diee.. abis hutang yang blakang aku nihh xnak kire..

dengan makan lagi.. abis kat sini aku xyh makan..

memamg lah makn ape ade..

tp nk ape ade tuhh xyh pkai duit keee..

aku pon menumpang kat sini..

hmmm..

P/S :: KAU BUAT LAH APE KAU NAK BUAT.. ORANG BUKAN TAU NIAT KAUU.. DIORANG CUMA TAU CANTAS KAU.. MULUT ORANG BUKAN KITE BOLEH TUTUP MCM MULUT TEMPAYAN.. SO YANG PENTING NIAT KAU TUH BETUL..

#LANTAKORANGNAKPIKIRAPE

#JANJIKAUTAHUAPEKAUBUAT

#SHOWOFF

#JANJIKAUADEKEJEADAGAJISENDIRI

#KANNNNNN

HOKEYYYY BYEEE!!!!!



Thursday, 27 July 2017

~27 JULY 2017:- LAGI SEKALI ~


Dear blogger.. 

Rase dah lame kot sis tak tulis luah perasaan bagai..

Hari ni lah baru nk start balik.. In sya Allah..

Hmm hidup ni betul betul banyak dugaan.. 

Kadang kadang nk ngamuk pon kne pikir dua kali...

Memang susah kalau dah Kerja satu tempat dengan sibling..

Memang banyak yang kene tahan..

Die rase diri die lagi pandai.."MAY BEEEEE"

FUHHH serius ahhh aku memang tahan jer nihh..

Aku keje sini pon sebeb ko sebok call2 masj2 suh turun kau tau takkkkk!!!!

hallo dah lah pass keje bongok ni kat aku.. pastu ko ajar aku mcm tuh..

hmmmmmm... kau raseeeee...

terpakse jela .. selagi boleh bersabarr..

tak boleh tahan tulis surat 24hour notis behenti lah jawb nye bahhahhhahaha

KEJAM KAN AKUU???


Azie Dah 26 years Old okayyy..

not baby yang u boleh arah2 suruh tuh suruh nihhh...

#buangmasa

#tabahkanhati

#vangang

#sukehatikaulahhh

#belagakkk


okayyy bye....





Tuesday, 25 July 2017

~KEHIDUPAN SEORANG PEREMPUAN~





Setiap pagi, bermulalah kisah seseorang untuk menjalani kehidupan sehariannya. Di sini, ade seorang perempuan yg bernama Siti. Kisahnya bermula setelah kehilangan kedua ibu bapanya untuk selama- lamanya. Dia mempunyai 4 orang kakak dan 2 orang abang. Dia adalah adik yang paling bongsu. Setelah beberapa bulan ibunya meninggal dunia, dia berasa buntu dan kehilangan tempat bergantung. Dia tiada perkerja, tiada harta dan tiada pendapatan. Mujur dia ade tempat mengadu. Walaubagaimanapun, dia berusaha mencari pekerjaan walaupon didesak oleh abg dan kakak nya 
supaya dia menjalani hidup sebagau pelajar universiti. Dia kuat kan hatinya supaya dia lebih kuat, lebih matang, kerana die berfikir


"sampai bila aku nak jadi macam nie. Aku kne kuat, aku kne cari jugak pedapatan sendiri, walaupon aku adr abang ade kakak, diorng pon ade masalah tersendiri.. aku xnk susah kan sesiapa. Aku kne pegang kata-kata arwah mak


'JANGAN BERHARAP DENGAN ORANG LAIN CARI DUIT SENDIRI, ORANG XAKAN BAGI KITE DUIT DIK'

 aku akan ingat ayat nie sampai mati"



Bersambung..

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.